fbpx

DOC/ Ministerul Mediului anunță consultări publice pentru a îmbunătăți cadrul normativ în domeniul protecției mediului

 DOC/ Ministerul Mediului anunță consultări publice pentru a îmbunătăți cadrul normativ în domeniul protecției mediului
Susține Ecopresa, distribuie!

În contextul elaborării proiectului Planului de acțiuni al Guvernului pentru anii 2021- 2022 (PAG), Ministerul Mediului organizează consultări publice în vederea îmbunătățirii cadrului normativ în domeniul protecției mediului. Părțile interesate sunt invitate să participe la ședință, pentru a examina acțiunile propuse, impactul cărora, va contribui la realizarea obiectivelor de dezvoltare, setate în Programul de activitate ale Guvernului „Moldova vremurilor bune”.

Ședința va avea loc luni, 6 septembrie 2021, cu începere de la ora 13:00 la Casa Guvernului, sala de ședințe de la et. 1 (intrare din str. Bănulescu-Bodoni).

Potrivit unui comunicat al ministerului, Planul de Acțiuni al Guvernului pentru anii 2021-2022 va contribui la consolidarea capacității guvernului pentru implementarea politicilor orizontale şi transversale pentru realizarea Programului de Guvernare cu privire la domeniul protecției mediului, urmărind realizarea angajamentelor Acordului de Asociere RM-UE.

În cadrul ședinței va fi prezentată viziunea strategică și obiectivele de dezvoltare pe termen mediu aferente domeniului mediului și setul de reforme, propuse spre realizare în perspectivă imediată și până la finele anului 2022.

Scopul este de a facilita dialogul între reprezentanții autorităților publice locale și regionale; reprezentanții societății civile; mediului academic și partenerii de dezvoltare și a identifica și formula recomandări de politici noi, în raport cu problemele din domeniul mediului.

Părțile interesate care doresc să participe la ședință, sunt rugate să confirme participarea prin e-mail, la adresa: ruxanda.macuh@mdrm.gov.md. Organizatorii roagă participanții să indice numele/prenumele, adresa de e-mail, instituția și/sau asociația pe care o reprezentați.

Totodată, pentru a avea o discuție constructivă, doritorii de a participa pot consulta aici în prealabil propunerile preliminare pentru PAG 2021-2022.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!