fbpx

Aproape 3 miliarde de animale au murit sau au fost rănite în incendiile de vegetație din Australia

 Aproape 3 miliarde de animale au murit sau au fost rănite în incendiile de vegetație din Australia

Foto: Guliver/GettyImages

Susține Ecopresa, distribuie!

Aproape trei miliarde de animale au murit sau au fost rănite, în 2019 și 2020, în incendiile de vegetație din Australia, potrivit oamenilor de știință, citați de BBC și digi24.ro.

WWF estimează că numărul animalelor ucise se ridică la 1,25 miliarde, doar în statele New South Wales și Victoria. Bilanțul total include, însă, și animalele care au fost strămutate din cauza habitatelor distruse și care s-au confruntat cu lipsa de hrană și adăpost. Incendiile au distrus și peste 11 milioane de hectare de vegetație în sud-estul Australiei, o suprafață egală cu aproximativ jumătate din suprafața Regatului Unit, potrivit Reuters

„Acesta este una dintre cele mai grave catastrofe ale faunei sălbatice din istoria modernă”, a declarat Dermot OGorman, directorul general al WWF-Australia.

Incendiile de vegetaţie de o amploare şi o violenţă fără precedent care au devastat regiuni întregi din Australia s-au soldat cu 34 de morţi şi au provocat “pagube considerabile”, au anunţat  autorităţile australiene. Alte 3.000 de persoane și-au pierdut locuințele.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

1 Comment

Comments are closed.