fbpx

În Chișinău au fost repornite cișmelele

Susține Ecopresa, distribuie!

Cișmelele din Chișinău au fost repornite. Este vorba despre șase cișmele, amplasate în zonele intens tranzitate din oraș. Acestea pot fi găsite în Parcul „Valea Morilor”, în scuarul Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt”, în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” şi în Parcul „Alunelul”.

Până acum, cișmelele nu funcționau în contextul stării de urgență, declarate în legătură cu pericolul răspândirii infecției COVID-19.

De rând cu acestea, în apropierea Parcului „Valea Trandafirilor” activează fără întrerupere buveta, apa căreia este testată şi filtrată în permanenţă.

Cișmelele au două funcții: pentru apă de băut și de răcorire. Cişmelele sunt dotate cu un buton și cu un sistem fin de duze prin care se pulverizează apa, răcorind doritorii care activează această funcție.

Pentru prima oară, cișmelele au fost instalate în anul 2017, fiind conectate la reţeaua de apă potabilă și de canalizare. Fiecare cişmea este dotată cu contor, iar toate cheltuielile de instalare şi deservire sunt acoperite de către întreprinderea „Apă-Canal Chișinău”.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu