fbpx

VIDEO// Din cauza incendiilor forestiere din Siberia, al treilea oraș al Rusiei se sufocă. Autoritățile au emis alerta „Cer Negru”

 VIDEO// Din cauza incendiilor forestiere din Siberia, al treilea oraș al Rusiei se sufocă. Autoritățile au emis alerta „Cer Negru”

Al treilea cel mai mare oraș din Rusia se sufocă din cauza fumului FOTO: Alexander Oshchepkov / NGS.ru

Susține Ecopresa, distribuie!

Al treilea oraș ca mărime din Rusia, Novosibirsk, a fost acoperit de smog din cauza zecilor de incendii din apropiere, iar locuitorii au ajuns să lupte pentru o gură de aer. Presa locală a spune că centrul orașului este intoxicat de mirosul de fum.

Autoritățile din orașul siberian cu 1,7 milioane de locuitori au emis marți o avertizare privind calitatea aerului numită „Cer Negru”, potrivit site-ului de știri ndn.info. O ploaie care ar putea să purifice aerul este așteptată, cel mai devreme, miercuri, potrivit The Moscow Times și digi24.ro.

„Un soare sângeriu s-a ridicat deasupra orașului din cauza smogului”, a scris presa locală.

Ziarele online din Siberia au spus că au fost depășite periculos concentrațiile de particule fine și monoxid de carbon în atmosferă.

Novosibirsk este înconjurat de zeci de incendii forestiere. La începutul acestui an, meteorologii ruși au tras un semnal de alarmă legat de numărul foarte mare de incendii forestiere siberiene, din cauza vremii calde și uscate. Rusia a stabilit o serie de recorduri de căldură în ultimii ani.

Oficialii ruși din domeniul meteorologiei și ecologiștii au legat incendiile forestiere care au izbucnit în Siberia cu o regularitate crescândă în ultimii ani de schimbările climatice și lipsa de finanțare a serviciilor forestiere.

Alerta privind calitatea proastă a aerului de marți vine la aproape o lună după ce oamenii de știință siberieni au decis să clasifice un raport despre o poluare ridicată, pentru a „nu-i enerva pe alegători înainte de alegerile legislative din această toamnă”, potrivit The Moscow Times.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!