fbpx

Mişcarea zilnică prelungește speranţa de viaţă

 Mişcarea zilnică prelungește speranţa de viaţă

Drumeţie. Foto: Dinu Rusu

Susține Ecopresa, distribuie!

Este suficient să faci activitate fizică de intensitate scăzută pentru a crește semnificativ speranța de viață, relevă rezultatele unui recent studiu realizat de cercetătorii norvegieni. Concluziile au fost publicate în revista în limba engleză British Medical Journal, notează Rador.

Deși se știe de mult că activitatea fizică crește speranța de viață, cercetătorii din acest studiu au examinat în mod specific diferențele de intensitate. Au fost evaluate activități de intensitate ușoară, cum ar fi mersul lent, pregătirea cinei sau spălarea vaselor. Acestea au fost comparate cu efectele activităților de intensitate moderată (de exemplu, mersul pe jos, aspirarea sau cosirea) și activitățile mai intense (de exemplu, alergarea).

Drumeţie la Buteşti. Foto: Lilia Curchi
Drumeţie la Buteşti. Foto: Lilia Curchi

Studiul a analizat datele de la 36,383 de persoane cu vârsta peste 40 de ani. Acestea au fost monitorizate medical aproape șase ani. Astfel, cercetătorii au descoperit că activitatea fizică de orice intensitate poate susține speranța de viață. Cea mai mare reducere a riscului de deces prematur (aproximativ 60 – 70 la sută) a fost între cei mai puțin activi și cei mai activi participanți, relatează grupul de cercetare.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

1 Comment

  • […] Este suficient să faci activitate fizică de intensitate scăzută pentru a crește semnificativ speranța de viață, relevă rezultatele unui recent studiu realizat de cercetătorii norvegieni. Concluziile au fost publicate în revista în limba engleză British Medical Journal, notează Rador, citat de ecopresa.md. […]

Comments are closed.