fbpx

În cele două luni de prohibiție, inspectorii de mediu au împărțit amenzi de aproape 100 de mii de lei pentru pescuit ilicit

Susține Ecopresa, distribuie!

Chiar dacă autoritățile au introdus interdicția de a pescui în perioada 15 aprilie-15 iunie, sute de oameni au fost amendați de inspectorii de mediu pentru faptul că s-au ocupat cu braconajul piscicol. În cele două luni de interdicție au fost aplicate amenzi în sumă totală de aproape 100 de mii de lei pentru pescuit ilicit.

Potrivit Inspectoratului pentru Protecția Mediului, în această perioadă, inspectorii au constatat și documentat 107 contravenții cu întocmirea proceselor-verbale. Prejudiciile cauzate mediului de către braconieri au constituit aproape 200 de mii de lei.

De asemenea, inspectorii au confiscat mai multe instrumente de pescuit, printre care și patru bărci. „În baza materialelor acumulate și prezentate organelor de poliție a fost intentată o cauză penală în temeiul art. 234 Cod Penal pe numele a doi cetățeni, care au cauzat resurselor biologice piscicole prejudicii în sumă de – 90 000,0 lei”, scrie într-un comunicat al IPM.

Din pânzele plaselor braconierești au fost eliberați în mediul acvatic 56 de kilograme de pești de diferite specii și dimensiuni.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu