fbpx

Iarna grea face ravagii în Japonia: opt morți, sute de răniți, strat de 1,5 metri de zăpadă în numai două zile

 Iarna grea face ravagii în Japonia: opt morți, sute de răniți, strat de 1,5 metri de zăpadă în numai două zile

Japonia se confruntă cu episoade de iarnă severă, care au adus căderi abundente de zăpadă Foto: Profimedia

Susține Ecopresa, distribuie!

Japonia se confruntă în aceste zile cu episoade severe ale vremii de iarnă, cu ninsori abundente și viscol puternic. În nordul țării au căzut cantități record de zăpadă. Stratul de nea a ajuns la un metru și jumătate în doar două zile de intemperii. Cel puţin opt persoane au murit şi aproape 240 au fost rănite în urma unei furtuni puternice care afecta duminică regiuni de coastă situate de-a lungul Mării Japoniei, scrie digi24.ro.

Traficul rutier, feroviar și aerian a fost dat peste cap. Sute de oameni au rămas blocați în autovehicule pe drumurile din zona afectată de căderile masive de zăpadă. Echipele de salvare au ajuns cu greu la ei pentru a-i scoate din troiene.

Aproximativ o mie de autovehicule rămăseseră blocate, duminică dimineaţă, pe o autostradă înzăpezită din oraşul Sakai. Alte 200 de maşini au rămas înzăpezite pe o autostradă din oraşul Nanto. Două persoane au fost transportate la spital după ce li s-a făcut rău.

În oraşul Joetsu, cantitatea de zăpadă acumulată începând de joi a ajuns la aproximativ 180 de centimetri, în timp ce un strat de aproximativ 160 de centimetri de zăpadă s-a depus în satul Shirakawa.

Multe persoane au murit în timp ce degajau zăpada, pe măsură ce un front de aer rece a adus ninsori abundente în zonele nordice şi centrale ale ţării. Un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost găsit decedat într-o maşină acoperită de zăpadă în oraşul Himi. Furtuna de iarnă a provocat rănirea a cel puţin 240 de persoane în prefecturile Niigata, Ishikawa, Fukui şi Toyama, relatează Agerpres.

În luna decembrie, prefectura Niigata a mai fost afectată de un episod de ninsori abundente. Atunci, aproximativ 2.100 de autovehicule au rămas blocate timp de două zile pe o autostradă înzăpezită din această regiune situată la nord-vest de Tokyo.


Susține Ecopresa, distribuie!