fbpx

FOTO/ Protest în fața primăriei Chișinău. Manifestanții au cerut apă calitativă pentru elevii claselor primare

 FOTO/ Protest în fața primăriei Chișinău. Manifestanții au cerut apă calitativă pentru elevii claselor primare
Susține Ecopresa, distribuie!

Mai mulți cetățeni au protestat în fața primăriei Chișinău și au depus o petiție semnată de circa 300 de cetățeni prin care cer asigurarea cu apă calitativă a elevilor claselor primare din mun. Chișinău. În replică, primarul Ceban susține că o situație similară se întâlnește în mai multe localități din țară și că va veni cu un proiect în acest sens pe care îl va înainta Parlamentului.

Având pancarte cu mesaje în care arată că în timp ce elevii beau apă de la robinet, angajații primăriei, inclusiv primarul Ceban beau apă de la cooler. Totodată, reprezentanții fracțiunii PAS din CMC, prezenți și ei la protest au arătat că deși „S.A. Apă Canal” zice că apa de la robinet este potabilă, această instituție în 2020 a cumpărat apă îmbuteliată în valoare de 150 mii de lei.

Într-un comunicat de presă, PAS mai spune că a solicitat în nenumărate rânduri asigurarea gratuită cu apă potabilă calitativă a elevilor din clasele primare. În acest sens fiind și elaborat un proiect de decizie, de către vicepreședinta fracțiunii PAS, Zinaida Popa, privind îmbunătățirea calității apei în instituțiile de învățământ, adică elevilor din clasele primare să le fie asigurat accesul la apă potabilă din bugetul municipal.

Cu o replică la protest a venit primarul Ceban care le spune celor de la PAS că acum se află la guvernare și au posibilitatea să schimbe situația în domeniu. „ Rog protestatarii de astăzi să iasă din campania electorală și să nu uite că deja sunt la guvernare și au toate posibilitățile să se îngrijească de ce apă beau copiii și cei din localitățile de nord, sud, centru. Îi informez, dacă nu cunosc, că sunt localități fără rețea de apeduct. Propunerea mea este ca niciun copil să nu fie discriminat, vom discuta și vom elabora un proiect în acest sens împreună cu colegii mei, pe care îl vom înainta Parlamentului pentru a lua măsuri de aprovizionare cu apă potabilă a tuturor copiilor din toate instituțiile educaționale din Republica Moldova”, a scris Ceban.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!