fbpx

Italia oferă 5 milioane euro Fondului Verde al ONU

 Italia oferă 5 milioane euro Fondului Verde al ONU
Susține Ecopresa, distribuie!

Guvernul italian oferă o contribuție semnificativă de 5 milioane euro pentru Fondul Verde al ONU.

De asemenea, Ministrul italian de mediu Gian Luca Galletti și Erik Solheim, șef Fondului Vede al ONU, au semnat, la 6 februarie 2017, un nou acord menit să intensifice colaborarea în chestiuni stringente de mediu, cum ar fi energia curată și educația ecologică.

Banii direcționați către ONU sunt destinați pentru a pune în aplicare proiecte esențiale precum un sistem financiar durabil, stimularea utilizarării eficiente a resurselor naturale și a economiei marine.

“Această contribuție generoasă este încă un semnal al angajamentului ferm al Italiei pentru o planetă curată, sigură și sănătoasă. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu guvernul italian pentru a construi viitorul verde pe care îl merităm cu toții”, a spus Erik Solheim.

Începând cu 2014, Italia a contribuit cu peste 10,5 milioane € către Fondul Verde al ONU.

Menținăm că la 1 ianuarie curent, Italia a preluat președinția grupului G7, ceea ce oferă o oportunitate majoră pentru mediu pe agenda politică multilaterală. Italia va găzdui summit-ul G7 al Miniștrilor de Mediu, în luna iunie 2017, la Bologna.  Este de așteptat, de asemenea, ca Italia să joace un rol activ la a treia Adunare ONU pentru mediu de la Nairobi, în decembrie 2017.

De notat că Fondul Verde al ONU depinde de contribuțiile voluntare naționale și reprezintă principala sursă de bani pentru mediu de care dispune ONU pentru a realiza programe de lucru în abordarea provocărilor transfrontaliere pe teme variind de la combaterea schimbărilor climatice la gestionarea durabilă a substanțelor chimice și a noilor amenințări de mediu.
Italia este, de asemenea, un donator important pentru alte programe de mediu, cum ar fi Facilitatea Globală de Mediu.
Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!