fbpx

Echipament pentru determinarea umidității solului, donat de Germania

 Echipament pentru determinarea umidității solului, donat de Germania
Susține Ecopresa, distribuie!

Institutul de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecția” a primit o donație sub formă de echipament pentru determinarea umidității solului din partea Universității Tehnice din München, Germania, transmite IPN.

Echipamentul a fost instalat pe loturile experimentale pentru testarea diferitor soiuri și hibrizi de grâu de toamnă și va servi la monitorizarea permanentă a umidității solului și calcularea eficienței folosirii apei din sol de către plante în diferite faze de creștere și dezvoltare.

Acest aparataj este destinat cercetărilor și permite măsurarea umidității pe fiecare strat de sol în parte până la adâncimea de 100 cm. Avantajul noului utilaj constă în posibilitatea de a realiza evaluări frecvente la costuri minime de timp și resurse și de a evita deteriorarea parcelei experimentale, se menționează într-un comunicat de presă.

Măsurările efectuate în baza noului echipament au început în săptămâna curentă și vor fi efectuate pe aproximativ 10 loturi experimentale din preajma municipiului.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!