fbpx

FOTO/ Lac „de sânge” în fața Ambasadei Rusiei din Lituania. Imaginile protestului inedit din Vilnius au devenit virale

 FOTO/ Lac „de sânge” în fața Ambasadei Rusiei din Lituania. Imaginile protestului inedit din Vilnius au devenit virale
Susține Ecopresa, distribuie!

Lacul din fața Ambasadei Rusiei din capitala Lituaniei a fost colorat în roșu, în semn de protest față de războiul din Ucraina. Imaginile cu medaliata olimpică a Lituaniei Ruta Meilutite înotând în apa sângerie au devenit virale. Sportiva s-a alăturat astfel protestului organizat în fața ambasadei Rusiei la Vilnius, transmite digi24.ro.

Autoritățile locale din Vilnius au transmis că protestul este o formă de exprimare artistică, prin care Lituania vrea să atragă atenția lumii cu privire la crimele de război pe care Rusia le comite în Ucraina.

Apa a fost colorată cu vopsea ecologică, iar poliția a transmis că acțiunea de protest a fost convenită cu inspectorii pentru protecția mediului.

Lituania i-a cerut luni ambasadorului Rusiei la Vilnius să părăsească ţara, a anunţat ministrul de externe lituanian. De asemenea, ambasadorul Lituaniei în Ucraina va reveni la Kiev. “Ca răspuns la agresiunea militară a Rusiei contra Ucrainei suverane şi la atrocităţile forţelor armate ruse în diverse oraşe ucrainene ocupate, inclusiv la masacrul oribil de la Bucha, guvernul lituanian a decis să reducă reprezentarea diplomatică şi ambasadorul Federaţiei Ruse va trebui să părăsească Lituania”, a spus şeful diplomaţiei lituaniene.

Imaginile cu zeci de cadavre în gropi comune sau pe străzile din jurul capitalei ucrainene apărute în weekend, după retragerea rusă, au revoltat ţările occidentale.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat duminică Rusia de comiterea unui “genocid” în Ucraina, la o zi după descoperirea a numeroase cadavre la Bucha.


Susține Ecopresa, distribuie!