fbpx

FOTO/ Inundații în Moldova. Ce spun autoritățile despre nivelul apei în râurile Nistru și Prut

 FOTO/ Inundații în Moldova. Ce spun autoritățile despre nivelul apei în râurile Nistru și Prut
Susține Ecopresa, distribuie!

Riscul inundațiilor rămâne în vigoare, totuși autoritățile anunță despre o descreștere a nivelului apei.

Astfel, pe râul Prut, sectorul s. Criva – or. Costești va avea loc descreșterea nivelului apei cu 20-40 centimeri, iar pe sectorul or. Leușeni – s. Brânza, se vor menține niveluri înalte ale apei, cu ieșirea apei în luncă.

Pe râul Nistru, sectorul s. Naslavcea – or. Dubăsari, se vor menține niveluri înalte, cu o scădere a nivelului apei de 20 – 40 centimetri, iar o creștere cu 10 – 30 cm putea fi atestată pe sectorul Bender– s. Talmaza.

Angajații IGSU întreprind în continuare acțiuni necesare de prevenire a riscurilor. La moment în localitatea Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, echipe de salvatori lucrează intens pentru fortificarea unui dig de protecție cu lungimea de peste 50 m pentru protejarea culturilor agricole din lunca râului Nistru.

Pe parcursul ultimelor zile salvatorii, reprezentanții autorităților locale, dar și cetățenii al lucrat pe mai multe sectoare de fortificare a digurilor de protecție în raioanele Soroca Ștefan Vodă, Căușeni, Rezina, Anenii Noi, dar și Vadu lui Vodă din municipiul Chișinău.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!