fbpx

„Eu știu să folosesc rațional energia”. Concurs de desen și pictură pentru copii

 „Eu știu să folosesc rațional energia”. Concurs de desen și pictură pentru copii
Susține Ecopresa, distribuie!

Agenția pentru Eficiență Energetică lansează a doua ediție a concursului de desen și pictură „Eu știu să folosesc rațional energia”. Concursul are scopul de a stimula copiii să-și expună viziunea despre eficiența energetică și sursele de energie regenerabilă și de a promova și valorifica potențialul creativ al copiilor pentru a realiza lucrări inspirate.

Lucrările copiilor sunt așteptate la adresa de mail concurs@aee.md, cu mențiunea CONCURS, unde să fie inclus numele și prenumele participantului și un număr de contact. Concursul se desfăşoară în perioada 18 aprilie – 08 mai 2022 și pot participa copii cu vârsta cuprinsă între 6-16 ani.

Toți copii vor primi diplome de participare, iar cele mai reușite lucrări desemnate de juriu, vor fi premiate conform categoriilor de vârstă, după cum urmează:

– Categoria de vârstă 6 -10 ani (3 premii);
– Categoria de vârstă 11-16 ani (3 premii).

Participanţii vor realiza un desen, într-o manieră individuală şi cât mai originală, pe suport de hârtie, format A4, tehnica de execuţie fiind la alegere (creion, cariocă, acuarelă, pastel etc). Fiecare participant poate concura doar cu o singură lucrare. Lucrările vor fi prezentate până la 08.05.2022.

Modalitatea de transmitere: poza clară sau scanată în format PDF la e-mail-ul concurs@aee.md cu mentiunea CONCURS, unde să fie inclus numele și prenumele participantului, împreună cu un număr de contact. Concursul de creație este destinat locuitorilor din Republica Moldova.

Evaluare și selecţie:

– Pentru evaluarea lucrărilor prezentate la concurs va fi desemnat un juriu format din specialişti în domeniu şi reprezentanţi ai instituţiilor organizatoare;

Criteriile de evaluare:

– încadrare în tema propusă;
– caracterul inovator;
– originalitate;
– creativitate;
– claritatea transpunerii mesajului în limbaj vizual;
– gradul de acurateţe a execuţiei lucrării;
– respectarea condiţiilor şi a criteriilor de prezentare stabilite prin Regulamentul Concursului.

Juriul va evalua lucrările în baza criteriilor sus menționate. Lucrările care nu vor corespunde, criteriilor nu vor fi admise la concurs. Câştigătorii concursului vor fi anunţaţi personal la telefon sau prin e-mail.

Premierea:

– Participanții vor primi cadouri de la sponsori, conform categoriilor de vârstă, după cum urmează:
– Categoria de vârstă 6 -10 ani (3 premii);
– Categoria de vârstă 11-16 ani (3 premii).
– Toți participanții la concurs vor primi diplome de participare.


Susține Ecopresa, distribuie!