fbpx

Deșeurile voluminoase vor fi depozitate în locuri special amenajate

 Deșeurile voluminoase vor fi depozitate în locuri special amenajate

Imagine simbol :turnulsfatului.ro

Susține Ecopresa, distribuie!

Chișinăuienii vor fi obligați să depoziteze deșeurile voluminoase selectiv, în containere inscripționate corespunzător, care vor fi amplasate în locuri special amenajate. Este vorba despre mobilier sau resturi de mobilier, obiecte de uz casnic, deșeuri de echipamente electrice și electronice. Periodic, operatorul serviciului de gestionare a deșeurilor le va transporta la puncte de sortare și reciclare.

Prevederile se conțin în proiectul Regulamentului privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău, propus pentru consultări publice de către Direcția generală locativ-comunală și amenajare, transmite IPN. Potrivit proiectului, containerele de colectare vor fi amplasate în apropierea blocurilor, dar așa ca să nu creeze disconfort locatarilor și serviciile de salubrizare să aibă acces la ele.

Deșeurile voluminoase vor putea fi colectate și direct de la populație, în urma depunerii unei adresări către operatorul de gestionare a deșeurilor.

Potrivit DGLCA, scopul proiectului este de a stabili regulile la nivel de oraș pentru asigurarea curățeniei pe domeniul public.

Recomandările pe marginea proiectului de decizie supus consultărilor publice pot fi expediate până pe data de 2 martie, pe adresa Direcției generale locativ-comunale, la numărul de telefon (022) 22-32-64 sau pe e-mail locativ.comunal@gmail.com.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!