fbpx

Gunoiște neautorizată în apropierea râului Ciuluc. Solicitarea ministrului Mediului

 Gunoiște neautorizată în apropierea râului Ciuluc. Solicitarea ministrului Mediului
Susține Ecopresa, distribuie!

Pe malul râului Ciuluc în regiunea raionului Sângerei este amplasată o guinoiște neautorizată. Aflat în vizită în raion, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju a cerut autoritățile să transporte deșeurile la gunoiștea din apropierea de municipiul Bălți, care este autorizată.

„Tone de gunoi lăsate pe malul râului și administrația locală ridică din umeri? În regim de urgență, să fie transporte deșeurile la gunoiștea din apropierea de municipiul Bălți, care este autorizată.Solicit și Inspectoratului de Protecție a Mediului să monitorizeze situația, în acest sens. Personal voi urmări să observ cum se vor schimba lucrurile. Legislația trebuie aplicată și respectată de toată lumea, iar pentru cei care gândesc altfel, amenzile vor fi soluția”, a menționat Ion Perju, potrivit unui comunicat al ministerului.

Ministrul a atras atenția autorităților locale la impactul negativ al gunoiștilor asupra mediului și a resurselor de apă, dar și la responsabilitatea autorităților și a cetățenilor în vederea respectării legislației.

Râul Ciulucul Mare este un afluent de stânga al râului Ciuclucul Mic. Situația hidrografică a râului este degradată, ultimii ani acest râu din centrul Moldovei este parțial secat. Ecologia râului este într-o stare insalubră, gunoiști neautorizate sunt create spontan pe tot cursul râului și în bazinul acestuia.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!