fbpx

De cinci ori mai mare. Care este suma alocată în bugetul municipal pentru protecția mediului pentru 2022

 De cinci ori mai mare. Care este suma alocată în bugetul municipal pentru protecția mediului pentru 2022

Imagine simbol/Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash

Susține Ecopresa, distribuie!

Proiectul de buget municipal pentru anul 2022 a fost publicat pentru consultare. Potrivit acestuia, pentru protecția mediului au fost alocați peste 20 milioane de lei.

Autorii proiectului menționează că aceste cheltuieli sunt în creștere comparativ cu anul 2021 cu 16 500,0 mii lei sau cu o majorare de cinci ori. De asemenea, se menționează că banii au fost alocați pentru realizarea proiectelor ce țin de protecția mediului (anexa nr. 13 pe care o găsiți mai jos).

Cheltuielile destinate protecției mediului dețin ponderea de 0,3 la sută din totalul cheltuielilor. Analizând anexa, observăm că printre activitățile incluse la protecția mediului se numără: servicii de salubrizare a teritoriilor de uz comun, servicii de deratizare şi dezinsecţie în fondul locativ sau servicii de transport prestate de către ÎMSL de
sector referitor la evacuarea deşeurilor (remunerarea muncii, combustibil, piese de schimb, etc.)

Propunerea de buget include venituri de peste 5 miliarde de lei și cheltuieli de peste 6 miliarde, lăsând municipalitate cu un deficit bugetar de aproximativ 1,2 miliarde de lei, pe care primăria vrea să le acopere din finanțări externe și interne.

Propunerile pentru buget pot fi expediate până pe 9 decembrie la adresa dgf@cmc.md. Persoana de contact este Zinaida Jaloba, şef-adjunct al Direcției generale finanțe, șef al Direcției buget și sinteză, care poate fi contactată la zinaida.jaloba.dgf@cmc.md, sau 022-22-27-17.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!