fbpx

FOTO/ Parcurile de buzunar. Ce sunt și care sunt avantajele lor

 FOTO/ Parcurile de buzunar. Ce sunt și care sunt avantajele lor
Susține Ecopresa, distribuie!

Deși aparent Chișinăul este un oraș verde, sunt cartiere care duc lipsa unui spațiu verde de recreere. O soluție pentru acestea ar fi parcurile de buzunare, mici spații verzi accesibile publicului larg.

Parcurile de buzunar sunt frecvent create pe terenuri mici, neregulate, în loturi de clădiri libere sau chiar în locuri de parcare. Acestea pot fi urbane, suburbane sau rurale și pot fi pe terenuri publice sau private. Deși sunt prea mici pentru activități fizice, parcurile de buzunar oferă verdeață, un loc pentru a sta în aer liber și, uneori, un loc de joacă pentru copii . Acestea pot fi create în jurul unui monument, marcator istoric sau proiect de artă.

Potrivit informațiilor din wikipedia, în zonele foarte urbanizate, în special în centrul orașului, unde terenurile sunt foarte scumpe, parcurile de buzunar sunt singura opțiune pentru crearea de noi spații publice fără reamenajare pe scară largă. În zonele din interiorul orașului, parcurile de buzunar fac adesea parte din planurile de regenerare urbană și oferă zone în care viața sălbatică, cum ar fi păsările, pot stabili un punct de sprijin. Spre deosebire de parcurile mai mari, parcurile de buzunar sunt uneori concepute pentru a fi îngrădite și blocate atunci când nu sunt utilizate.

Acest tip de parc este utilizat în mai multe țări și aduc un plus de valoare zonelor în care sunt construite. Astfel de zone sunt în Australia, Chile, Mexic, Regatul Unit sau Statele Unite ale Americii.

Parcul de buzunar Balfour Street, Sydney
În Santiago, Chile, primul parc de buzunar ( plaza de bolsillo ) a fost creat lângă Palacio La Moneda de pe strada Morandé
Waterfall Garden Park, Pioneer Square, Seattle, Washington

Susține Ecopresa, distribuie!