fbpx

Invitație la Ohei: în prim plan colectarea ilicită a plantelor

 Invitație la Ohei: în prim plan colectarea ilicită a plantelor

Ghiocei comercializați ilegal în centrul Chișinăului. Foto: ssaj2011.wordpress.com

Susține Ecopresa, distribuie!

Asociația Obștească „Ecospectru”, în colaborare cu colaboratorii științifici ai Grădinii Botanice (Institut), organizează un atelier de lucru privind problema recoltării ilicite a plantelor rare și a celor vernale din zona Parcului Național Orhei. 

În cadrul evenimentului, în baza discuțiilor și a propunerilor, va fi identificată localitatea (primăria pilot, agentul economic, instituția școlară/preșcolară etc.), unde va fi transmisă o seră complet echipată, inclusiv materialul săditor inițial de plante vernale (Galanthus nivalis și Lilium martagon). Beneficiarii finali vor fi instruiți privind  modul de cultură a plantelor rare în condițiile terenului protejat.

Atelierul de lucru face parte din proiectul: „Educație ecologică în conștientizarea și sensibilizarea publicului cu privire la protecția biodiversității în Republica Moldova”, desfășurat de Asociația Obștească „Ecospectru”, cu suportul Programului de Granturi Mici GEF, implementat de PNUD.

Atelierul de lucru va avea loc în incinta Consiliului raional Orhei, sala de ședințe, (bulevardul Mihai Eminescu 2, orașul Orhei), pe data de 30.01.2018, ora 10 00.

Doritorii de a participa la eveniment sunt rugați să apeleze la persoana de contact:

Ion Roșca, A.O. Ecospectru,

tel: +37369214646;

e-mail: i.roscasilva@gmail.com.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!