fbpx

Eco-hackathon la Chișinău

 Eco-hackathon la Chișinău
Susține Ecopresa, distribuie!

La Chișinău va avea loc un eco-hackaton mai puțin obișnuit – primul hackathon organizat pe o platformă de gamification în Moldova. Anunțul a fost făcut de către organizatorii competiției naționale, organizatiile Hai Moldova si MEGA.

Pentru înscriere la eco-hackathon sunt așteptați participanți entuziaști și competenți pentru a genera soluții inovative și funcționale de integrare a ecosistemelor naturale în infrastructura orașelor și satelor din R. Moldova, cu scopul de a diminua sau înlătura efectele negative ale industrializării și consumerismului asupra mediului, prin aceasta îmbunătățind atât starea ecosistemelor, cât și calitatea vieții.

Cele mai bune echipe vor beneficia de resurse financiare pentru implementarea ideilor, finanțare pentru participări la conferințe tematice internaționale, finanțare pentru vizite de studiu peste hotare și oportunități salariale de dezvoltare în domeniu. Cele mai bune idei generate la eco-hackathon vor putea deveni realitate și în timp relativ scurt vor contribui la o viață mai bună pentru locuitorii din Chișinău și R. Moldova.

Mai mult, potrivit organizatorilor, toți participanții vor avea ocazia să participe la workshop-uri și să interacționeze cu specialiști notorii și activiști din domeniu, iar ulterior să facă parte din cea mai tânără, inovativă și creativă comunitate de activiști de mediu și creatori de spații urbane verzi din țară.

Inițial vor fi organizate câteva workshop-uri, care vor fi facilitate de specialiști în cinci domenii și vor avea loc în perioada 21 – 25 noiembrie 2016. Lucru intensiv asupra ideilor va avea loc în perioada 28 noiembrie – 3 decembrie 2016, iar prezentarea soluțiilor și desemnarea câștigătorilor va avea loc pe 4 decembrie.

Termen limită de înscriere a participanților este 26 noiembrie 2016.

Eco-hackatonul va fi găzduit de Generator Hub.

Mai multe detalii pe pagina de facebook a evenimentului AICI

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!