fbpx

Concurs cu premii speciale pentru activiștii de mediu

 Concurs cu premii speciale pentru activiștii de mediu

Photo by Marc Schulte on Unsplash

Susține Ecopresa, distribuie!

Ministerul Mediului a lansat un concurs cu premii speciale în contextul Zilei mondiale a mediului, care va fi marcată pe 5 iunie. Concursul are drept scop promovarea principiilor de mediu, dezvoltarea cunoștințelor și abilităților în domeniu, sensibilizarea asupra fenomenelor negative asupra mediului, precum și dezvoltarea spiritului competitiv. 

La concurs se pot înscrie cetățeni ai Republicii Moldova și străini, organizații necomerciale, grupuri de inițiativă și organizații comerciale care au realizat proiecte, au contribuit sau au promovat activități cu impact pozitiv semnificativ pentru mediul înconjurător, finalizate pe parcursul ultimilor 12 luni.

Prin organizarea acestui concurs, Ministerul Mediului și-a propus să sporească interesul participării active a societății la procesele de îmbunătățire a mediului înconjurător, să promoveze persoanele notorii din domeniu și să disemineze istoriile de succes.

Participanții pot aplica la cinci categorii: activitate științifică, activism civic și participare comunitară, jurnalism, afacere prietenoasă mediului și administrație publică locală.

Depunerea dosarelor va avea loc în perioada 12-27 mai și poate fi depus la Ministerul Mediului, (Chișinău bd. Ștefan Cel Mare și Sfânt 162, bir. 1214) sau expediat la adresa de e-mail vladimir.madan@mediu.gov.md.

Anunțarea câștigătorilor și decernarea diplomelor va avea loc pe 5 iunie.

Ministerul Mediului nu a anunțat care vor fi premiile pentru câștigători, ci a menționat doar despre diplome și mențiuni.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu