fbpx

FOTO/ Peisaje superbe și un strop de libertate. Călătorie virtuală la pădurea „Grădina Turcească”

 FOTO/ Peisaje superbe și un strop de libertate. Călătorie virtuală la pădurea „Grădina Turcească”
Susține Ecopresa, distribuie!

Dacă nu ai posibilitatea, dar vrei să vizitezi un loc frumos din Republica Moldova o poți face și de pe fotoliul din propria casă. Mai nou, pe lângă alte locuri pe care ți le-am recomandat, poți să facă un tur virtual la Grădina Turcească – o arie protejată, situată între satele Leuntea și Copanca din raionul Căușeni, Republica Moldova.

Rezervația are o suprafață de 224 ha, se află în Ocolul silvic Talmaz și este administrat de Întreprinderea Silvică Tighina. Este cea mai estică rezervație peisagistică din republică.

Aria naturală „Grădina Turcească” reprezintă o suprafață cu vegetație forestieră, acvatică și palustră, atribuită la categoria „ecosisteme forestiere de stejar pedunculat (Quercus robur), plop (Populus alba) și salcie (Salix alba) din luncile râurilor”. Include albia veche a Nistrului cu o pădure de luncă inundabilă, incluzând specii de plop, stejar pedunculat, frasin, salcie etc. Găzduiește plante rare și relicte: peștișoara plutitoare, castanul de apă, plescăița și altele, cât și colonii de bâtlani.

Dacă ți s-a părut interesant poți să faci vizita virtuală AICI.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!