fbpx

Incendiu de proporții la Hâncești! Arde de câteva zile un depozit de deșeuri

 Incendiu de proporții la Hâncești! Arde de câteva zile un depozit de deșeuri

Foto: Cătălina Molodoi

Susține Ecopresa, distribuie!

Un incendiu devastator are loc de câteva zile la depozitul de deșeuri al Întreprinderii Municipale „REGIA ARA” de la Hâncești. Flăcările au izbucnit în noaptea din 25 spre 26 septembrie, în jurul orei 00.00. A fost anunțată situație de urgență în regiune. Pe 27 septembrie, ora 16.00, pompierii încă luptă să stingă focul, care s-a extins pe o suprafață de peste 1,5 ha.

Ludmila Gobjilă, comunicatoare în cadrul Inspectoratului pentru Protecția Mediului, a precizat pentru ecopresa.md că la lichidarea focului participă mai mulți inspectori de mediu și mai multe echipaje de pompieri. Se utilizează echipamente specializate și personal calificat pentru a reduce intensitatea flăcărilor și a limita impactul asupra mediului înconjurător.

Foto: IPM

Solicitată de ecopresa.md, Aliona Matfei, inspector principal, Inspecția de Mediu Hâncești, a spus că, deocamdată, nu se cunoaște cauza izbucnirii incendiului, iar poliția lucrează pe acest caz.

„Deși ieri, 26 septembrie, pompierii au reușit să localizeze flăcările, o groapă cu deșeuri nu se stinge așa de ușor. Astăzi, 27 septembrie, incendiul a izbucnit din nou, la ora 7.00 dimineața, din cauza vântului. Focul a cuprins aproape tot depozitul de deșeuri”, a precizat Aliona Matfei.

Incendiul s-a produs în apropierea unei păduri, care se află în gestiunea Primăriei de la Hâncești.

Cu alte detalii vom reveni. Rămâneți cu ecopresa.md.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Daniela Morari