fbpx

Ajutorul pentru perioada rece a anului va fi acordat sub formă de plată monetară lunară, suplimentar la compensațiile din factură

 Ajutorul pentru perioada rece a anului va fi acordat sub formă de plată monetară lunară, suplimentar la compensațiile din factură

Foto: Ministerul Muncii și Protecției Sociale

Susține Ecopresa, distribuie!

Ajutorul pentru perioada rece a anului (APRA), destinat persoanelor nevoiașe, va fi acordat sub formă de plată monetară lunară, suplimentar la compensațiile din factură, anunță Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Conform noilor prevederi, ajutorul pentru perioada rece a anului a fost inclus în programul de compensații la energie „Ajutor la contor”.

Potrivit ministerului de resort, această decizie a fost luată pentru a simplifica accesul persoanelor defavorizate la ajutorul financiar acordat pentru sezonul rece, dar și pentru ca toate familiile social vulnerabile să beneficieze de suport din partea statului, ca acestea să poată face față cheltuielilor pentru încălzire.

Ca să poată beneficia de această plată monetară, adică de 700 de lei lunar, familiile vor trebui să se înregistreze pe platforma compensatii.gov.md, începând cu 1 noiembrie 2023. Persoanele care nu dispun de calculatoare, telefoane performante, alte mijloace tehnice sau nu au competențe digitale vor fi ajutate să se înregistreze în sistem de către asistenții sociali sau bibliotecarii din localitate.

Cetățenii eligibili pentru APRA vor primi lunar o plată mai consistentă, care va include atât ajutorul pentru perioada rece a anului, cât și compensația la energie „Ajutor la contor”.

Ajutorul pentru perioada rece a anului va fi acordat până în luna martie 2024.

Schimbări în procedura de acordare a suportului financiar pentru perioada rece a anului au fost prevăzute în Legea privind Fondul de reducere a vulnerabilității energetice, modificată pe 15 septembrie anul curent.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Daniela Morari