fbpx

Adoptat în prima lectură. Regia Autosalubritate va primi 8,5 milioane de lei în 2022 pentru necropola de animale

Susține Ecopresa, distribuie!

Regia Autosalubritate va primi în 2022 din bugetul municipal 8,5 milioane de lei pentru întreținerea necropolei de animale. Aceasta prevede proiectul bugetului municipiului Chișinău pentru anul viitor, care a fost votat în prima lectură. Astfel, solicitările societății civile prin care au cerut să îi fie acordată Regiei Autosalubritate doar jumătate din această sumă au fost ignorate de consilierii municipali.

Printre solicitările societății civile era și faptul ca jumătate din această sumă să fie distribuită Secției de protecție și control a animalelor din cadrul Primăriei, care organizează diferite acțiuni și implementează proiecte atât în ceea ce ține de animalele fără adăpost, cât și pentru animalele de companie.

Pentru anul 2020, în bugetul municipal au fost alocate 6,1 milioane de lei pentru întreținerea Necropolei de animale și Centrului de capturare și sterilizare a câinilor fără stăpân.

CITIȚI ȘI: Activiștii, indignați de faptul că Regia Autosalubritate cere municipalității 8,5 milioane de lei pentru Necropola de animale

Amintim că Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a efectuat un control la necropola de animale și a depistat o serie de încălcări printre care – lipsa autorizației sanitar-veterinare, a unui medic veterinar, lipsa evidenței animalelor și fără acces de apă potabilă.

Societatea civilă a organizat un protest în fața ANSA prin care a solicitat un control deschis al necropola de animale. De asemenea, membrii ai organizațiilor de protecție a animalelor au atras atenția de mai multe ori că Regia Autosalubritate nu prezintă rapoarte desfășurate despre activitatea necropolei și nu asigură asistența medicală necesară animalelor care se află pe teritoriul acesteia.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu