fbpx

600 de coșuri pentru gunoi vor fi amplasate în Capitală

Susține Ecopresa, distribuie!

Circa 1000 de bănci urmează a fi montate anul curent în parcurile, curțile blocurilor, precum și în alte zone publice din municipiul Chișinău. În toate sectoarele capitalei vor fi amplasate aproximativ 600 de coșuri noi pentru gunoi.

Vasile Efros, șef de secție în cadrul Direcției generale locativ-comunală și amenajare, a specificat pentru IPN că în unele curți de bloc vor fi instalate bănci din metal, iar în parcuri și scuaruri – din fontă și din beton.

Coșuri de gunoi fără capac, din fontă și metal, vor fi amplasate în curțile blocurilor, iar coșuri cu capac, din beton, în parcuri și scuaruri.   

Procedura de achiziție a mobilierului urban urmează să înceapă în ianuarie-februarie, astfel ca până la sfârșitul lunii septembrie anul curent să fie finalizată montarea, în toate sectoarele capitalei. În bugetul municipal pentru aceste scopuri sunt prevăzuți în jur de 7 milioane de lei.

Anul trecut, în cadrul lucrărilor de reabilitare a trei scuaruri din capitală, în sectoarele Ciocana, Botanica și cartierul Telecentru, au fost montate 120 de bănci și amplasate 90 de coșuri pentru gunoi. În curțile blocurilor din capitală au fost montate alte 300 de bănci și amplasate 200 de coșuri pentru gunoi.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!