fbpx

Coronavirus: Zece idei ce să faci în timp ce stai acasă

 Coronavirus: Zece idei ce să faci în timp ce stai acasă

Imagine simbol/bustle.com

Susține Ecopresa, distribuie!

În R. Moldova a fost instituit cod roșu la nivel naţional în legătură cu situaţia epidemiologică prin infecţia cu COVID-19, astfel, ministerul Sănătății îndeamnă populația să evite locurile publice, contactele cu alte persoane, și dacă e posibil să se autoizolele acasă. În acest context, Ecopresa.md a realizat o listă de acțiuni pe care fiecare dintre noi le poate face în timp ce stă acasă:

1. Fă o curățenie generală și inventariază tot ce ai acasă. Dacă găsești lucruri de care nu te mai folosești, dar sunt bune, atunci le poți dona;

2. Dacă încă nu ai făcut-o, atunci începe să arunci deșeurile separat. Organizează-ți câte o cutie, sau orice altceva îți convine, și aruncă separat: hârtia, sticla, metalele, platicul și deșeurile menajere. În scurt timp vei observa că vei merge mai rar să arunci gunoiul;

3. Citește o carte. Cu siguranță ai una pe care demult voiai să o citești, dar nu găseai timp. Acum ai;

4. Învață ceva nou. Faptul că trebuie să stăm izolați în casă, nu înseamnă că nu putem să învățăm ceva nou. Caută un curs online și dă-i bătaie. Platforme utile sunt: Coursera, edX ș.a.

5. Privește un film. Alege o comedie ușoară sau orice alt gen de film și vizionează-l cu plăcere.

6. Gătește ceva gustos. Caută o rețetă nouă și pune-o în practică. Poți încerca ceva ușurel sau mai complicat. Poți pregăti orice: salată, sos, paste, tortă etc. Inspirație și poftă să aveți.

7. Ține legătura cu cei dragi, sună-ți părinții, bunica, prietenii și discută cu ei.

8. Meditează. Oferă-ți zilnic câteva minute cu tine însuți.

9. Informează-te din surse sigure. E ușor să cazi în panică, pentru a evita acest sentiment, alege sursele sigure, oficiale – Official Alert te conectează la site-urile celor mai importante instituții din țară și astfel afli informația direct de la sursă.

10. Fă un tur virtual al unei muzei din țară și nu numai. Lista muzeelor din România cu tururi virtuale și imagini panoramice aici: http://www.cimec.ro/muzee/muzee-cu-tur-virtual.html, iar pentru Moldova aici http://www.visit.md/ro/#

P.S. Sănătate și respectați indicațiile autorităților, iar în cazul în care vă simțiți bolnav (febră, tuse uscată) apelați la 112.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!