fbpx

O companie spune că prețul cărnii s-ar putea majora, iar o asociație de producători infirmă

 O companie spune că prețul cărnii s-ar putea majora, iar o asociație de producători infirmă
Susține Ecopresa, distribuie!

Poducătorii autohtoni de carne ar putea majora cu 29,86% preţul la acest produs, anunță compania Rogob, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri. Pe de altă parte, Ministerul Agrigulturii, Dezvoltării Regionale și Mediului spune că Asociația Producătorilor de Carne de porc dezmint informația dată și spun că nu intenționează să mărească prețul la carne – materia primă.

Compania Rogob susține, pe pagina sa de facebook. că ar fi primit o notificare privind majorarea prețului la carne și de aceea solicită plafonarea prețului la acest produs.

„În scopul protejării cetăţenilor Republicii Moldova, dar şi pentru a nu admite o posibilă creştere bruscă şi substanţială a preţurilor, considerăm că este absolut necesară, pe perioada activă a stării de urgenţă, plafonarea preţurilor la produsele de strictă necesitate, care fac parte din coşul minim de consum lunar, precum este carnea. O atare plafonare este impusă şi de faptul reducerii capacităţii de cumpărare a cetăţenilor, cauzată de limitarea dreptului la muncă, prin instituirea măsurilor de carantină. Mizăm mult pe implicarea Dvs. în acest sens şi vă mulțumim anticipat pentru suportul în soluţionarea unei probleme ce poate afecta populaţia Republicii Moldova în cel mai serios mod”, se spune în scrisoarea semnată de Directorul Rogob, Igor Roşca, adresată Minsiterului Agriculturii.

În același timp, astăzi MADRM a publicat o scrisoare a membrilor Asociației Producătorilor de Carne de porc care susțin că informația privind intenția unor producători de a majora prețul la carnea de porc cu circa 30%, sunt informații manipulatoare difuzate cu scopul de a destabiliza piața.

Sursa: madrm.gov.md
Sursa: madrm.gov.md
Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!