fbpx

Grădina Botanică şi parcul Dendrariu se închid din cauza coronavirusului

 Grădina Botanică şi parcul Dendrariu se închid din cauza coronavirusului
Susține Ecopresa, distribuie!

Grădina Botanică şi parcul Dendrariu din Chişinău au anunțat că nu vor lucra în următoarele zile din cauza stării epidemiologice legate de coronavirus.

Administraţia Grădinii Botanice Naţionale „Alexandru Ciubotaru” informează vizitatorii că accesul pe teritoriu (inclusiv sere) în perioada 15 – 20 martie 2020 este interzis. Anunțul a fost plasat pe contul de Facebook al institutului. Tot acolo se precizează că termenul ar putea fi revizuit în legătură cu situația epidemiologică creată de coronavirus.

Un anunț similar a făcut și administrația parcului Dendrariu din sectorul Buiucani al Capitalei.

„Stimaţi vizitatori, vă informăm că, in legătură cu starea epidemiologică din ţară şi instituirea gradului de alertă naţională „cod roşu” de infecţie cu virus COVID-19, suntem nevoiţi să sistăm temporar activitatea Parcului DENDRARIU”, se arată în anunțul plasat pe site-ul parcului.

În Republica Moldova este valabil Codrul roşu la nivel naţional privind situaţia epidemiologică în legătură cu coronavirus. În total sunt 23 de persoane infectate, printre care și un copil, potrivit datelor ministerului Sănătății.

În țară au fost închise grădiniţele, şcolile, universităţile, au fost suspendate activităţile religioase şi de divertisment. De asemenea, sunt interzise manifestările în masă, iar mai multe obiective, printre care Piaţa Centrală din Chişinău şi cantinenele sociale, au fost închise. De asemenea, începând cu 00:00 a zilei de 17 martie, va fi sistat total traficul aerian, indiferent de destinație și scop, precum și posibilitatea de traversare a frontierei terestre a persoanelor străine, cu excepția diplomaților și transportatorilor de mărfuri. La fel din 17 martie se va sista activitatea tuturor piețelor, precum punctelor de vânzări cu amănuntul, localurile de alimentație publică din întreaga țară, cu excepția farmaciilor, magazinelor alimentare și stațiilor PECO, până la 31 martie.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!