fbpx

UPGRADE JURNALISTIC: LANSAREA OFFICIAL ALERT

 UPGRADE JURNALISTIC: LANSAREA OFFICIAL ALERT
Susține Ecopresa, distribuie!

14 decembrie 2015

Asociaţia Jurnaliştilor de Mediu şi Turism Ecologic din R. Moldova (AJMTEM) a lansat aplicația Official Alert – un instrument care facilitează accesul la noutățile oficiale.

Scopul aplicației este de a facilita munca jurnaliștilor și, totodată, de a spori accesul cetățenilor la informația oficială. Aplicația este conectată la 38 de instituții oficiale, printre care se regăsesc ministerele, guvernul, parlamentul, dar și alte instituții guvernamentale. Astfel, cei care se vor abona la alerte, vor primi notificări de fiecare dată când una din paginile oficiale se va actualiza.

În prezent este posibilă abonarea prin  e-mail de pe site-ul  www.officialalert.md și prin intermediul aplicației Official Alert pe android, aplicația este disponibilă pe google play și este gratuită. Totodată, se lucrează la aplicația pe IoS, care va fi disponibilă undeva în patru săptămâni.

Publicul țintă al aplicației sunt jurnaliștii. Totodată, aplicația este disponibilă publicului larg, întrucât orice persoană  care utilizează produsul este informat din prima sursă privitor la activitatea instituțiilor guvernamentale.

Autorii proiectului Official Alert sunt: Lilia Curchi și Cristina Straton, parte a echipei AJMTEM.

Realizarea proiectului Official Alert a fost posibilă datorită unui grant câştigat în cadrul primului hackathon de jurnalism civic din R. Moldova „Puterea a cincea”, organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent din Republica Moldova și Internews.

Proiectul este cofinanțat de Programul „Consolidarea guvernării ecologice prin formarea capacităților organizațiilor non-guvernamentale (ONG)”, finanțat de Uniunea Europeană, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și livrat de Programul de Granturi Mici al Fondului Global de Mediu”.

diploma

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!