Plimbare în masă pe biciclete pe străzile Chișinăului în ultima vinere din 2019

8

În ultima vinere din an, bicicliștii din Chișinău anunță organizarea „Ultima Masă Critică 2019” prin care vor cere autorităților infrastructură adecvată pentru acest tip de transport.

Doritorii de a participa sunt așteptați vineri, 27 decembrie, în scuarul liceului Gheorghe Asachi din Chișinău. Evenimentul va consta într-o plimbare în masă pe biciclete pe străzile orașului.

Organiatorii spun că „Masa critică” este o mișcare de conștientizare a șoferilor, pietonilor și altor participanți la trafic despre faptul că bicicliștii există și sunt și ei parte a traficului. Evenimentul dat are ca scop și promovarea transportului alternativ ca fiind unul sănătos, ecologic, eficient și rapid în condițiile unui oraș supra-aglomerat.

Potrivit lor, Chișinăul este aproape de punctul producerii unui colaps rutier din cauza numărului foarte mare de mașini personale și a transportului public necalitativ și lent.

„Orașul are un potențial foarte bun pentru dezvoltarea transportului alternativ, iar această dezvoltare întârzie. E timpul să o cerem! Dorim o infrastructură adecvată pentru biciclete! Haideți împreună să arătăm orașului că noi existăm, noi suntem parte a traficului urban și noi dorim condiții mai bune! În plus, asta chiar e o plimbare faină! ”, afirmă organizatorii.

Organizatorii pot fi contactați pe pagina evenimentului.