fbpx

Vara, în emisfera nordică au fost înregistrate peste 400 de recorduri de temperatură

 Vara, în emisfera nordică au fost înregistrate peste 400 de recorduri de temperatură

Temperaturi ridicate. Foto: theweek.in

Susține Ecopresa, distribuie!

Peste 400 de recorduri de temperatură au fost consemnate în emisfera nordică în această vară, conform unei analize. Recordurile au fost înregistrate în 29 de ţări între 1 mai şi 30 august, relatează BBC.

O treime dintre recorduri au fost atestate în Germania, pe locurile 2 şi 3 aflându-se Franţa şi Olanda. Analiza a fost realizată de Institutul Climatic din California, Berkeley Earth.

De-a lungul verii, au avut loc 1200 de momente în care temperaturile au fost cele mai ridicate de când se fac măsurători în acele zone.

În analiză au fost incluse date de la staţii meteorologice din emisfera nordică care au verificat temperaturi de-a lungul a 40 de ani.

Valurile de căldură din iunie şi iulie au făcut ca valorile termice să atingă praguri nemaivăzute în Europa, spărgând recorduri locale şi naţionale.

În Franţa a fost depăşit recordul pentru cea mai mare temperatură înregistrată vreodată – 46 de grade Celsius, în timp ce în Regatul Unit, Belgia, Germania, Luxemburg şi Olanda au fost raportate temperaturi peste medie.

Şi dincolo de continentul european cresc temperaturile – în Statele Unite 30 de recorduri au fost depăşite în această vară, iar în Japonia 11 persoane au murit ca urmare a căldurii intense, transmite Digi24.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!