fbpx

Subvenții în avans pentru startup-urile agricole

 Subvenții în avans pentru startup-urile agricole

Imagine simbol

Susține Ecopresa, distribuie!

Producătorii agricoli care desfășoară pentru prima dată o activitate economică în sectorul agroalimentar pot obține subvențiile în avans oferite de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Acesta este cel de-al VI-lea apel de depunere a cererilor pentru solicitarea subvențiilor în avans, aferente plăților în avans pentru anul 2020.

Tinerii fermieri pot depune cereri pentru a solicita plăți în avans în perioada 4 mai – 6 iulie curent. Menționăm, domeniile de sprijin prioritare:

–  stimularea investițiilor pentru utilarea și renovarea tehnologică a fermelor zootehnice;

– stimularea procurării animalelor de prăsilă și menținerea fondului genetic al acestora;

stimularea investițiilor pentru dezvoltarea infrastructurii postrecoltare şi procesare;

–  stimularea investițiilor pentru producerea legumelor şi a fructelor pe teren protejat (sere, solarii, tuneluri);

–  stimularea investițiilor pentru înființarea, modernizarea și defrișarea plantațiilor multianuale, inclusiv a plantațiilor viticole și plantațiilor pomicole.

Actele necesare pentru depunerea dosarului și obținerea subvențiilor în avans, le găsiți aici.

Cererile vor fi examinate de Agenția de Intervenții și Plăți în Agricultură, conform procedurilor Regulamentuluiiar evaluarea și selecția finală a proiectelor investiționale, care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, va fi realizată de Comisia de evaluare și selecție.

Valoarea maximă a sprijinului financiar – 65% din valoarea costurilor eligibile (nu mai mult de 1 000 000 lei).

Plata subvenției în avans va fi efectuată prin intermediul contului Escrow în modul următor:

I Tranșă – 75% din valoarea subvenției, care se va achita cu condiția prezentării dovezilor cofinanţării din partea Beneficiarului a 35% din valoarea costurilor eligibile;

II Tranșă – 25% din valoarea subvenției, în baza cererii de debursare la darea în exploatare a obiectului investiției și prezentarea actelor confirmative, conform domeniului în care este efectuată investiția.

Notă: Pentru implementarea sistemului de acordare a Plăților în Avans pentru proiectele start-up, anual din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural sunt alocate 5% din valoarea totală a fondului, în anul curent sumă constituie 50 mln. lei.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!