fbpx

Agenția Franceză de Dezvoltare va finanța proiecte legate de irigare și împădurire în Moldova

 Agenția Franceză de Dezvoltare va finanța proiecte legate de irigare și împădurire în Moldova
Susține Ecopresa, distribuie!

Agenția Franceză de Dezvoltare va oferi finanțare Republicii Moldova pe mai multe segmente legate de mediu. Este vorba despre proiecte de dezvoltare în domeniile: energetică, aprovizionare cu apă și canalizare, irigare și împădurire.

Despre aceasta a anunțat președinta Maia Sandu, care s-a întâlnit cu directorul general al Agenției Franceze de Dezvoltare, Remy Rioux, în cadrul vizitei sale recente la Paris.

Înainte să plec spre casă, am discutat cu Remy Rioux, directorul general al Agenției Franceze de Dezvoltare, despre proiectele pe care această instituție le va realiza în Republica Moldova începând cu anul curent. Agenția va oferi țării noastre suport bugetar și va finanța proiecte de dezvoltare în domenii importante precum energetica, aprovizionarea cu apă și canalizare, irigarea și împădurirea”, a scris președinta pe Facebook.

Franța este un partener important al Republicii Moldova, legătura dintre cele două state datorându-se atât apartenenței la spațiul Francofoniei, cât și relațiilor economice, culturale și interumane tot mai puternice. „Proiectele de dezvoltare, pe care Republica Franceză le va realiza în Moldova prin AFD, vor consolida și mai mult această prietenie și vor contribui la îmbunătățirea vieții cetățenilor noștri”, a conchis Maia Sandu.


Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu