fbpx

Tinerii fermieri și moldovenii reveniți de peste hotare vor putea obține subvenții pentru proiecte în agricultură

 Tinerii fermieri și moldovenii reveniți de peste hotare vor putea obține subvenții pentru proiecte în agricultură

Photo by Jed Owen on Unsplash

Susține Ecopresa, distribuie!

Producătorii agricoli care desfășoară pentru prima dată o activitate economică în sectorul agroalimentar pot solicita subvenții în baza proiectelor investiționale. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a lansat al VIII-lea apel de recepţionare a cererilor de solicitare a subvențiilor în avans pentru anul curent. Perioada activă pentru depunerea dosarelor este 01 iunie – 02 august.

Cererile de solicitare a subvenției în avans pot fi depuse de tinerii fermieri, femeile care desfășoară o activitate agricolă și migranții reveniți în țară, conform submăsurilor de sprijin indicate mai jos, în funcție de prioritatea sectoarelor:

1) Stimularea investiţiilor pentru utilarea și renovarea tehnologică a fermelor zootehnice;
2) Stimularea procurării animalelor de prăsilă și menținerea fondului genetic al acestora;
3) Stimularea investițiilor pentru producerea legumelor, a fructelor, a plantelor aromatice, condimentare și medicinale pe teren protejat (sere, solarii, tuneluri);
4) Stimularea investiţiilor pentru dezvoltarea infrastructurii postrecoltare şi procesare;
5) Stimularea investiţiilor pentru înfiinţarea, modernizarea și defrișarea plantaţiilor multianuale, inclusiv a plantaţiilor viticole şi a plantaţiilor pomicole.

Alocarea anuală a mijloacelor financiare din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural pentru finanțarea proiectelor start-up constituie cel puțin 5% din valoarea totală a acestuia.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu