fbpx

„Moldsilva” va lansa mai multe lucrări pentru consolidarea fondului forestier

 „Moldsilva” va lansa mai multe lucrări pentru consolidarea fondului forestier

Foto. Natura.md

Susține Ecopresa, distribuie!

După ce Guvernul a anunțat despre programul de aprovizionare a cetățenilor cu lemne de foc și a dat asigurări că prețul acestora nu va fi mai mare decât anul trecut, silvicultorii s-au întrunit în ședință pentru a identifica măsurile prioritare ce urmează a fi realizate în lunile de toamnă.

Directorul Agenţiei „Moldsilva”, Valeriu Caisîn, a menționat în cadrul ședinței că există două acţiuni importante ce necesită atenţie sporită în această perioadă: identificarea terenurilor pentru împădurire și consolidarea pepinierelor.

Este vorba despre activitatea echipelor implicate în identificarea terenurilor pentru împădurire/reîmpădurire şi consolidarea pepinierelor silvice în vederea asigurării cu material săditor şi seminţele forestiere necesare. Programul Naţional de Împădurire este o prioritate absolută pentru silvicultori”, a spus Caisîn, citat de Moldpres.

De asemenea, silvicultorii prezenţi au menţionat că îndeplinirea planului guvernamental necesită o „cooperare exemplară cu diverse instituţii de stat şi autorităţile publice locale, pentru dezvoltarea fondului forestier al ţării”.

Guvernul a anunțat că, pentru sezonul rece 2022-2023, consumatorii casnici vor cumpăra lemn de foc la un preț similar celui de anul trecut. Pentru ca prețul lemnului să nu crească, Guvernul a subvenționat Agenția „Moldsilva” cu peste 64 de milioane de lei. Oamenii vor putea să achiziționeze lemnul direct de la întreprinderea silvică.

CITEȘTE ȘI: Cetățenii vor putea cumpăra lemne de foc la prețul de anul trecut. Care sunt condițiile

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu