fbpx

Statul va subvenționa proiecte investiționale pentru protecția solului

Susține Ecopresa, distribuie!

Deținătorii de terenuri pot obține subvenții în avans din partea statului pentru protecția solului. Ministerul Agriculturii a dat startul înscrierilor pentru obținerea acestor subvenții de către agricultorii care implementează proiecte investiționale privind lucrările de îmbunătăţiri funciare, ameliorarea și protecția solului. Suportul statului este de 80% din valoarea proiectului eligibil ce nu va depăși un milion de lei. 

Pot solicita subvenții deținătorii de terenuri care se ocupă de:

  • prevenirea și combaterea eroziunii solului
  • ameliorarea chimică a solurilor
  • conservarea și sporirea fertilității solurilor

Vor putea obține subvenționare persoanele juridice/fizice sau primăriile, care dețin teren în proprietate, posesie sau folosință și urmează să implementeze proiectul într-un oraș sau sat.

Plățile vor fi efectuate în două tranșe:

I tranșă – 70% din valoarea subvenției, care va fi achitată cu condiția prezentării dovezilor cofinanțării din partea beneficiarului în proporție de cel puțin 20% din valoarea proiectului investițional.

A II-a tranșă – 30% din valoarea subvenției, care se va efectua în baza cererii de debursare, la darea în exploatare a obiectului investiției și prezentarea actelor confirmative.

Solicitanții pot depune dosarele la oficiile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură din regiunea în care vor face investiția.

Mai multe detalii despre condițiile de solicitare a subvențiilor sunt incluse în ghidul solicitantului.

Cererile pot fi depuse până pe data de 7 iunie.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu