fbpx

Spania: Ninsoarea-record din Madrid a provocat daune de 1,7 miliarde de dolari

 Spania: Ninsoarea-record din Madrid a provocat daune de 1,7 miliarde de dolari

Foto: stirileprotv.ro

Susține Ecopresa, distribuie!

Filomena, cea mai gravă furtună de iarnă înregistrată în Spania în ultimele decenii, a provocat daune de aproximativ 1,4 miliarde de euro (1,7 miliarde de dolari) în capitala Madrid, potrivit primarului Jose Luis Martinez Almeida, informează Agerpres.

Cifra include pierderile de venituri pentru economie şi pagubele la nivelul infrastructurii din capitală, a indicat edilul.

Madridul a continuat să lupte joi cu urmările ninsorilor abundente de la sfârşitul săptămânii trecute, urmate de un val de ger, a relatat Europa Press.

Numeroase străzi sunt în continuare blocate, la cinci zile de la încetarea celei mai puternice ninsori din ultimii 50 de ani.

Deoarece cantitatea însemnată de zăpadă nu a putut fi îndepărtată suficient de repede, îngheţul sever a transformat-o în straturi tari de gheaţă, străzile devenind astfel dificil de curăţat.

Temperaturile din zona Madridului au scăzut din nou în noaptea de 13 ianuarie până la minus 12 grade Celsius. Săptămâna viitoare sunt aşteptate temperaturi puțin mai blânde, notează Reuters. 

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!