fbpx

Programul de ecologizare a ÎMM-urilor a fost extins, iar valoarea grantului a crescut până la 500 de mii de lei

Susține Ecopresa, distribuie!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat modificări la Programul de ecologizare a întreprinderilor mici și mijlocii. Astfel, este majorată valoarea grantului până la 500 de mii de lei, iar termenul de implementare a programului este prelungit cu încă 36 de luni.

Realizat de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, programul are drept obiectiv susținerea ÎMM-lor în implementarea practicilor prietenoase mediului și în identificarea celor mai bune soluții și tehnologii privind gestionarea corectă a deșeurilor. Un alt scop al programului este de a promova, susține și dezvolta capacitățile întreprinderilor mici și mijlocii în adoptarea practicilor de ecologizare pentru procesele de producere și prestare a serviciilor.

Antreprenorii selectați vor beneficia de:

  • informare, consultanță și formare în elaborarea planurilor de acțiuni de ecologizare;
  • elaborarea și implementarea planurilor de acțiuni și a măsurilor de ecologizare a afacerii;
  • implementarea standardelor internaționale de certificare și etichetarea ecologică (ISO și EMAS).

În perioada noiembrie 2020-august 2022, au beneficiat de granturi pentru ecologizare 85 de companii din diverse domenii. La aceste companii au fost instalate diverse echipamente și utilaje eficiente energetic, printre care: sisteme de ventilare cu recuperare termică, utilaje pentru implementarea economiei circulare, stații de epurare, sisteme de captare a apelor pluviale, utilaje care elimină mai puțin CO2, prese de balotat deșeuri, tomberoane, servicii de certificare relevante ecologizării, echipamente de sortare a deșeurilor periculoase ș.a.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu