fbpx

PNUD invită personalități din comunicarea strategică și PR din rețeaua globală ICCO să abordeze tema crizei climatice

 PNUD invită personalități din comunicarea strategică și PR din rețeaua globală ICCO să abordeze tema crizei climatice

Semnarea Memorandumului de înțelegere (MoU), pentru a răspunde crizei climatice. Foto: PNUD

Susține Ecopresa, distribuie!

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Organizația Internațională a Consultanților în Comunicare (ICCO), rețea globală a agențiilor de PR au semnat recent un Memorandum de înțelegere (MoU), pentru a răspunde crizei climatice și a aborda provocările constante de comunicare în domeniu. 

PNUD este cea mai mare agenție din cadrul Organizației Națiunilor Unite care conduce lupta împotriva schimbărilor climatice, prin cele 6 000 de proiecte dezvoltate în 170 de țări. ICCO este o federație de organizații naționale și internaționale de PR, având peste 3000 de agenții membre, în 82 de țări.  

Parteneriatul dintre PNUD și ICCO este definit, în principal, prin crearea unui grup de lucru specializat în comunicarea în domeniul climei (CCT). Grupul de lucru va fi condus de către Chris Pratt, membru al Grupului de Comunicare pe Teme Climatice din cadrul Asociației Britanice de PR și Comunicare (PRCA)  și de către Boaz Paldi, Directorul de Creație al PNUD.

Grupul de lucru urmează să se bazeze pe unii dintre cei mai buni comunicatori și strategi de PR din lume, în domeniul climei, pentru a conduce o serie de campanii și de activări, cu scopul de a mobiliza acțiuni pe mai multe piețe globale cheie. 

ICCO va anunța noii membri ai grupului de lucru în săptămânile ce urmează. Parteneriatul reprezintă un semnal semnificativ de intenție din partea PNUD de a apela la competențele și cunoștințele profesioniștilor creativi din PR, pentru a transmite mesaje cu impact asupra schimbărilor climatice în comunitățile din întreaga lume. 

Grzegorz Szczepanski, președintele ICCO: „Schimbările climatice reprezintă una dintre cele mai importante probleme globale ale timpului prezent și credem că este o problemă pe care industria noastră trebuie să o rezolve. ICCO susține de multă vreme Obiectivele de Dezvoltare Durabilă și recunoaște importanța acestora. Mesajele acestor obiective trebuie să influențeze oameni dintr-o mare varietate de zone geografice și demografice. Acest parteneriat reprezintă o semnificativă recunoaștere, din partea PNUD, a rolului central pe care îl vor juca expertiza PR-lui și a comunicării, în a-și atinge țintele. În același timp, este și o recunoaștere din partea membrilor ICCO a puterii noastre de a provoca schimbări reale. Suntem mândri să sprijinim această cauză.” 

Boaz Paldi, Directorul de Creație al PNUD: „PR-ul face parte integrantă din lupta împotriva schimbărilor climatice, iar acest lucru este recunoscut de oamenii de știință și de instituții globale precum PNUD. Parteneriatul cu ICCO va contribui la câștigarea atenției mass-media internaționale și la implicarea ei în campaniile noastre, transmițând mesajele PNUD pe piețele locale, într-un mod care va putea fi înțeles la nivel local. Planul strategic internațional al ICCO implică mai multe agenții și va fi esențial pentru succesul activității noastre. Este o colaborare pe termen lung care poate fi dezvoltată pentru îmbunătățirea vieții pe planetă.”  

Aderarea României la ICCO a fost inițiată de către BDR Associates România, parte din rețeaua globală Hill & Knowlton/WPP și instrumentată împreună cu Asociația Română de Relații Publice (ARRP) care este acum membră cu drepturi depline, dezvoltând colaborări profesionale și cu industria comunicării din Republica Moldova. 

Despre ICCO 

Organizația Internațională a Consultanților în Comunicare (ICCO) reprezintă vocea consultanților în relații publice din întreaga lume. ICCO include 40 de asociații din 82 de țări la nivel global. Împreună, aceste asociații reprezintă peste 3.000 de agenții de relații publice. ICCO oferă un forum în care liderii comunicării strategice se întâlnesc și abordează probleme majore de interes comun. Membrii organizației împărtășesc opinii și expertiză, lucrând împreună pentru creșterea standardelor profesionale și etice, pentru susținerea valorii PR-lui în sectorul de afaceri, pregătind industria comunicării pentru tehnologiile, cerințele de competențe și modelele de afaceri ale viitorului. ICCO pune în legătură companiile care își caută parteneriate în diferite părți ale lumii, utilizând rețeaua sa extinsă de birouri de consultanță, pentru a sprijini creșterea sectorului internațional de afaceri.   

Despre PNUD

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) este principala organizație a Națiunilor Unite care luptă împotriva sărăciei și a inegalităților, precum și împotriva schimbărilor climatice. PNUD colaborează cu o rețea extinsă de experți și parteneri din 170 de țări și teritorii, ajutând națiunile să dezvolte soluții integrate și durabile pentru oameni și pentru planetă. 

Pentru mai multe informații, contactați:  

ICCO: Rob Morbin rob.morbin@iccopr.com   

PNUD: Dylan Lowthian, șeful departamentului de presă al PNUD: dylan.lowthian@undp.org 

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ludmila Hițuc