fbpx

Petiție în adresa prim-ministrei Gavrilița: Semnatarii vor să fie creată Agenția Națională pentru Protecția Animalelor

 Petiție în adresa prim-ministrei Gavrilița: Semnatarii vor să fie creată Agenția Națională pentru Protecția Animalelor

Foto: ansa.gov.md

Susține Ecopresa, distribuie!

A fost lansată o petiție în adresa prim-ministrei Natalia Gavrilița prin care se cere crearea Agenția Națională pentru Protecția Animalelor. Inițiatorii își propun să adună minim o sută de semnături.

Potrivit textului petiției, o astfel de Agenție este necesară luând în considerarea situația de la Necropola de animale din Chișinău. Instituție unde ajung câinii fără stăpân din oraș. „Aici, aceștia ar urma să fie sterilizați, ținuți până se vindecă, după care, dacă nu sunt adoptați de doritori, ar trebui aduși în locul de unde au fost prinși. Aceste lucruri nu se întâmplă însă, iar din cauza supraaglomerării instituția s-a transformat într-un adevărat lagăr de concentrare pentru câini. Deseori, aceștia rămân închiși aici ani la rând, până când se infectează și mor. Voluntarii spun că în timpul vizitelor la Necropolă au văzut zeci de câini morți sau uciși, animale care se mâncau între ele și cu răni deschise. Unii câini erau plini de paraziți și mureau din cauza infecțiilor”, spune autoarea petiției.

Astfel, potrivit ei, Moldova are nevoie urgent de o Agenție Națională pentru protecția animalelor, pentru că „ANSA s-a dovedit a fi o Agentie inutilă”.

Doritorii de a semna petiția o pot face AICI.


Susține Ecopresa, distribuie!