fbpx

Păpușa Azaleya încurajează copiii și părinții să fie ECO-responsabili

 Păpușa Azaleya încurajează copiii și părinții să fie ECO-responsabili

Păpușa Azaleya. Sursa foto: Facebook MoldControl

Susține Ecopresa, distribuie!

Asociația Patronală „MoldControl” a creat o păpușă pe nume Azaleya. Eroină a unui desen animat educativ, Azaleya îi învață atât pe copii, cât și pe cei maturi, să colecteze separat deșeurile și să le transmită mai departe operatorilor autorizați sau la tomberoane.

Conceptul păpușii Azaleya a fost creat anul trecut cu scopul de a informa publicul, în special copiii, privind gestionarea deșeurilor (de ex: echipamentele de deșeuri electrice și electrocasnice, deșeurile de ambalaje, bateriile etc.), afirmă Vitalie Toma, reprezentant MoldControl.

Azaleya este o jucărie moale, pe care copiii o pot purta cu ei oriunde și oricând. Mai mulți elevi din țară au primit-o în cadrul unei campanii naționale numită „Școala Azaleya”. Vitalie Toma ne spune că Asociația desfășoară vizite în instituții de învățământ, centre educaționale, pentru a le explica copiilor ce riscuri pot aduce deșeurile electrice și electronice pentru mediul înconjurător, dar și pentru oameni. 

Până în prezent, au fost vizitați circa 4000 de elevi din toată țara. Copiii au învățat lucruri utile, dar totodată s-au și distrat. De asemenea, ei s-au implicat în colectarea deșeurilor electrice și electronice din localitățile lor.

„Emoțiile copiilor au fost cele mai mari. Veneau la mine și îmi spuneau entuziasmați ce au adunat de prin sat”, își amintește directoarea de la Gimnaziul din Egorovca, Fălești, Nadejda Spirina, unde a ajuns Campania națională „Școala Azaleya”. Elevii cei mai activi au primit și diferite premii utile pentru ei și instituție. Directoarea spune că au primit și echipament sportiv, oferit de MoldControl.

„Scopul campaniei este curățarea satelor și orașelor de aceste deșeuri. Datorită păpușii Azaleya, copiii înțeleg cât de periculoase sunt bateriile și produsele electrocasnice care stau aruncate, dar și cum dăunează ele asupra plămânilor, cum influențează asupra aerului. Eu cred că este un mod de a valoriza educația ecologică. Nouă ne-a fost interesant să participăm”, a mai adăugat Nadejda Spirina, directoarea gimnaziului.

Campania națională „Școala Azaleya” continuă pe parcursul anului 2023.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Nicoleta Mugureanu