fbpx

FOTO/ În zece localități au fost create grupuri Patrula ECO. Elevii din Slobozia-Dușca vor crește copaci din semințe

 FOTO/ În zece localități au fost create grupuri Patrula ECO. Elevii din Slobozia-Dușca vor crește copaci din semințe
Susține Ecopresa, distribuie!

Elevii gimnaziului Slobozia-Dușca și-au propus să planteze o pădure din semințe. Astfel, pe teritoriul școlii a fost creată o pepinieră unde sunt crescuți puieți de Castan și Nuc. Școala este parte a proiectului „Program de educație ecologică și implicare civică Patrula ECO”. Un proiect care dezvoltă comunități active de elevi care promovează protecția mediului, dezvoltarea cetățeniei active și spiritului civic.

Gimnaziul din Slobozia-Dușca este unul din cele 10 instituții de învățământ din țară implicat în proiect. Elevii au format Patrula ECO, au pregătit un cod ECO pe care urmează să-l pună în practică. Totodată, în Gimnaziu a fost creat un sistem complet de colectare și gestionare a deșeurilor, pe teritoriu frunzele sunt transformate în compost, iar elevii învață să aibă un comportament prietenos cu mediul. 

Patrula ECO – este un proiect de educație și implicare civică destinat elevilor, realizat în comun cu instituțiile de învățământ din Republica Moldova. Scopul programului este de a oferi tinerilor experiențe educaționale formale și non-formale, dezvoltarea unor comunități active de elevi care promovează protecția mediului, dezvoltarea cetățeniei active și spiritului civic. Acest proiect va contribui la formarea unei generații de cetățeni responsabili și implicați la nivel local și național.

„Aspectele de mediu și implicarea socială sunt probleme reale și trebuie abordate de întreaga comunitate. Educația tinerilor este o parte integrantă a soluției. Proiectele de promovarea a educației ecologice și a responsabilității civice a tinerilor sunt esențiale pentru construcția durabilă a societății”, afirmă coordonatorii proiectului.

În cadrul proiectului se dorește:

 • Crearea și implementarea cursului de educație ecologică în 10 Instituții de Învățământ;
 • Crearea Ghidului de Educație Ecologică pentru profesori;
 • Crearea grupurilor de acțiune Patrula ECO în 10 instituții de învățământ;
 • Implicarea membrilor Patrula ECO în concursuri, organizarea acțiunilor de salubrizare, colectarea semințelor de copaci și creșterea pădurilor din semințe, plantarea și îngrijirea copacilor;
 • Desfășurarea unei campanii de informare și conștientizare pentru tineri și localnici;
 • Extinderea cursului de educație ecologică în cât mai multe localități și instituții de învățământ din țară.

Proiectul „Program de educație ecologică și implicare civică Patrula ECO”a început în luna iunie 2021 și se desfășoară în zece instituții de învățământ din țară:

 1. L.T. „Alexandru cel Bun”, or. Sîngera;
 2. Gimnaziul nr. 67, s. Revaca, comuna Sîngera;
 3. Gimnaziul nr. 68 din s. Dobrogea, comuna Sîngera;
 4. Gimnaziul Zăicana, s. Zăicana, r. Criuleni;
 5. L.T. „Mihail Stratulat”, comuna Boșcana, r. Criuleni;
 6. Gimnaziul „Coșernița”, s. Coșernița, r. Criuleni;
 7. Gimnaziul „Onițcani”, s. Onițcani, r. Criuleni;
 8. Gimnaziul Slobozia-Dușca, s. Slobozia-Dușca, r. Criuleni;
 9. L. T. „Boris Dînga”, or. Criuleni, r. Criuleni;
 10. Gimnaziul „Mihai Eminescu”, s. Jevreni, r. Criuleni

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!