fbpx

O treime de semnături colectate. O elevă a lansat petiția privind educația ecologică obligatorie

 O treime de semnături colectate. O elevă a lansat petiția privind educația ecologică obligatorie

Daria Crijevschii, eleva care a lansat petiția privind introducerea educației ecologice obligatorii

Susține Ecopresa, distribuie!

Cel puțin 500 de semnături vrea să acumuleaze Daria Crijevschii, o elevă din clasa a 12-a de la Liceul de Creativitate şi Inventică “Prometeu-Prim”, la petiția privind introducerea educației ecologice obligatorii în grădiniță și școală.

Daria spune că temele de protecție a mediului încep să fie abordate abia la treapta gimnazială. “Este deja puțin târziu, căci copilul are deja o oarecare atitudine şi deprinderi formate. Iubirea față de natură şi dorința de a proteja mediul înconjurător sunt un lucru esențial, care trebuie să fie educat de la vârstă fragedă”, este de părere adolescenta.

“Am optat anume pentru educarea copiilor între 3-10 ani, deoarece, cum am şi menționat în textul petiției, informația este cel mai bine asimilată de creier anume în această perioadă de vârstă. Este trist faptul că o bună parte din cetățenii Republicii Moldova consideră țara noastră ca fiind foarte murdară, dar nu realizează că este doar vina noastră”, spune Daria.

Potrivit autoarei petiției, mulți adulți sunt indiferenți de starea în care se află natura tocmai pentru că nu au avut nici o lecție de educație ecologică în școală, ei nu văd nicio problemă în comportamentul lor neglijent din lipsa de informare la acest capitol.

În primele zile de la lansare, petiția a adunat aproape 1/3 din numărul necesar de semnături.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!