fbpx

Cea de a 8-a Conferință ministerială de Mediu pentru Europa

Susține Ecopresa, distribuie!

În perioada 8-10 iunie în Batumi, Georgia se desfășoară a 8-a Conferință ministerială de Mediu pentru Europa. Principalele teme ale conferinței, organizată la fiecare cinci ani de Comisia Economică a…

Cele 56 de state participante din Uniunea Europeană, America de Nord și Asia dar și peste 70 de organizații profesionale internaționale și organizații neguvernamentale vor adopta la finalul dezbaterii un plan de acțiune pentru calitatea aerului (Batumi Action for Cleaner Air) și o inițiativă privind economia verde (Batumi Initiative on Green Economy). Documentele suport ce vor fi agreate de țările participante vor reprezenta baza angajamentelor voluntare asumate de state.

Din Republica Moldova la eveniment participă o delegație ministerială, membrii mai multor ONG-uri de mediu, printre care și președintele Mișcării Ecologiste din Moldova, Alecu Reniță, precum și jurnaliști specializați pe tematica de mediu.

Conferința ministerială include peste 800 de delegați oficiali și își propune promovarea unui parteneriat între statele membre ale CEE-ONU, organizații interguvernamentale, centre regionale de mediu, organizații non-guvernamentale, sectorul de afaceri și alți reprezentanți ai societății civile.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!