fbpx

Ce spune Agenția de Mediu despre impactul exploziei de la o uzină din Ucraina asupra R. Moldova

 Ce spune Agenția de Mediu despre impactul exploziei de la o uzină din Ucraina asupra R. Moldova
Susține Ecopresa, distribuie!

După ce în presă au apărut informații cu privire la posibile ploi acide cauzate de urmările exploziei de la o uzină chimică din Ucraina, Agenția de Mediu susține că nu sunt depășiri esențiale a concentrației maxime admisibile a poluanților în aerul atmosferic.

Într-un comunicat de presă Agenția de Mediu afirmă că buletinele zilnice privind poluarea și prognoza poluării aerului atmosferic în mun. Chişinău şi Bălţi, nu s-au identificat depășiri esențiale a concentrațiilor maxime admisibile a poluanților în aerul atmosferic.

În perioada 19-22 iulie în mun. Chișinău și Bălți nivelul poluării aerului, conform evaluării indicilor calităţii aerului atmosferic s-a constatat ca redus.

Laboratorul pentru calitatea aerului din cadrul agenției efectuează zilnic activitatea de prelevare și analiză a mostrelor de aer atmosferic de la șase posturi staţionare de observaţii din mun. Chişinău, în baza a opt indicatori și de la două posturi din mun. Bălţi, în baza la șase indicatori.

Precizăm că marți, 20 iulie,la uzina chimică din orașul Rovno, Ucraina, a avut loc o explozie. Potrivit imaginilor de la fața locului, în urma exploziei, s-a format un nor galben-portocaliu, care se îndreaptă spre centrul regional – Rivne – și împrejurimile sale nordice.

Uzina aparține „Rivneazot” – una dintre cele mai mari întreprinderi chimice din Ucraina, produce îngrășăminte cu azot mineral, oxigen tehnic, dioxid de carbon lichid și gheață uscată.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!