fbpx

O zonă verde din marginea capitalei, transformată în gunoiște. Apelul Regiei „Autosalubritate”

 O zonă verde din marginea capitalei, transformată în gunoiște. Apelul Regiei „Autosalubritate”

Foto: Regia „Autosalubritate”

Susține Ecopresa, distribuie!

Saci plini cu gunoi de construcție și pungi cu deșeuri menajere au fost depistate într-o zonă verde din marginea capitalei. Angajații de la Regia „Autosalubritate” au găsit deșeurile lăsate de izbeliște printre copaci, în apropiere de intersecția străzilor Bucovina și Milescu Spătaru din sectorul Ciocana. 

Din păcate, unii indivizi care fac reparații sau curăță terenurile ce le aparțin de resturi vegetale le abandonează deseori în locuri nepermise. Le aruncă în tomberoanele de la platformele de depozitare a deșeurilor (STRICT INTERZIS) sau pe câmpii, în albiile râurilor, poluând natura, în loc să încheie un contract cu întreprinderile municipale specializate. O astfel de locație este și „Zona Verde” din adiacentul străzilor Bucovina și Milescu Spătaru, sectorul Ciocana al capitalei. Imaginile de mai jos demonstrează nesimțirea și tupeul unor indivizi, cărora nu le pasă de imaginea orașului în care locuiesc, precum nici de protejarea mediului înconjurător”, anunță reprezentanții „Autosalubritate”.

În context, întreprinderea le recomandă oamenilor să nu apeleze la diferite companii care nu au autorizație de activitate pentru evacuarea deșeurilor pentru că, astfel, gunoiul ajunge pe câmpii, în albiile râurilor sau la gunoiști neautorizate, ceea ce reprezintă o adevărată catastrofă ecologică.

Totodată, pentru evacuarea deșeurilor provenite din construcție este nevoie de un contract semnat cu Direcția General Locativ Comunală și Amenajare a municipiului Chișinău.

De asemenea, întreprinderea atenționează că nerespectarea modului stabilit de colectare, păstrare, transport, depozitare, ardere, neutralizare și evacuare, inclusiv în obiectivele acvatice, în subsoluri etc. a deșeurilor industriale, de construcție, menajare și de altă natură se sancționează cu o amendă de la 600 de lei la 1200 de lei pentru persoanele fizice. Persoanele juridice riscă amendă de la 6000 la 120 000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității.

Foto: Regia „Autosalubritate”
Foto: Regia „Autosalubritate”
Foto: Regia „Autosalubritate”

Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu