fbpx

Guvernul a majorat cotele de capacitate pentru instalațiile fotovoltaice

 Guvernul a majorat cotele de capacitate pentru instalațiile fotovoltaice

Foto: ipn.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Au fost majorate cotele de capacitate pentru instalațiile fotovoltaice până la valoarea de 120 MW. Hotărârea a fost luată de Guvern în ședința de astăzi. Decizia vine ca urmare a interesului sporit pentru instalațiile solare, manifestat de investitori, în special pentru cele fotovoltaice pe terenuri.

Potrivit Guvernului, noile modificări vor contribui la creșterea producerii proprii de energie, asigurarea dezvoltării durabile, ameliorarea schimbărilor climatice și atragerea investițiilor într-o perioadă relativ scurtă de timp. Totodată, vor contribui la crearea locurilor de muncă, având în vedere interesul demonstrat de investitori asupra tipurilor de tehnologii în domeniul surselor de energie regenerabilă, în special cele fotovoltaice.

În prezent sunt depuse 144 de cereri pentru instalații fotovoltaice pe clădiri, cu o capacitate de 111,2 MW, precum și 21 de cereri cu o capacitate de 10,56 MW. Respectiv, pentru instalațiile eoliene și tehnologiile non-intermitente există interes mult mai redus”, anunță Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Astfel, în vederea atingerii valorii necesare pentru instalațiile fotovoltaice, s-a decis diminuarea și realocarea capacităților inițiale, din contul tehnologiilor de generare non-intermitente, cogenerare pe bază de biogaz, singaz și biomasă.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu