fbpx

Doritorii de a participa la „marea curățenie” vor trebui să se înregistreze. Aceștia vor primi mănuși și saci de gunoi

Susține Ecopresa, distribuie!

Persoanele care vor dori să participe la acțiunile de salubrizare, organizate în contextul Zilei Mondiale a Curățeniei la nivel național, vor trebui să se înregistreze, completând un formular. Termenul limită de completare a chestionarelor este joi, 8 septembrie, ora 12.00. Cei care se vor înregistra, vor primi gratuit seturi de mănuși și saci de gunoi.

Centrul Național de Mediu a lansat un apel deschis către membrii comitetelor subbazinale, reprezentanții administrațiilor publice locale și ai direcțiilor Educație din subbazinele Bâc, Botna, Ciuhur, Delia, Frumoasa-Crihana, Ialpug, Ichel, Larga, Naslavcea-Vasilcău, Răut, Sovăț, Tigheci, privind organizarea salubrizării în nemijlocita apropiere a râurilor și izvoarelor, în special cu scopul de a elimina gunoiștile stihinice din regiune.

Astfel, vor fi acordate câte 100 de seturi de lucru pentru fiecare localitate în parte, care pot fi ridicate de la sediul Centrului Național de Mediu. În cazul înregistrării mai multor localități din aceeași regiune, seturile ar putea fi livrate. De asemenea, la solicitare, și în funcție de disponibilitatea operatorului local, vor putea fi acoperite cheltuielile de transportare a deșeurilor colectate.

Campania națională de salubrizare este organizată de Ministerul Mediului, proiectul „Uniunea Europeană pentru Mediu – Economie Verde” și AO Centrul Național de Mediu, cu implicarea și participarea unui număr mare de parteneri de dezvoltare, asociații obștești și a sectorului academic.

Ziua Mondială a Curățeniei va culmina pe data de 17 septembrie, cu o salubrizare la nivel național. Evenimentul a fost stabilit de către Organizația Națiunilor Unite, în parteneriat cu Clean Up the World, în anul 1983, cu scopul de a îndemna societatea să curețe, să îmbunătățească și să protejeze mediul. În contextul zilei internaționale a curățeniei sunt organizate acțiuni de salubrizare a anumitor zone, plantare de arbori, precum și campanii de promovare și informare a protecției mediului înconjurător.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu