fbpx

Centrul Național de Mediu extinde rețeaua de grădini școlare. Află ce instituții de învățământ pot aplica

Susține Ecopresa, distribuie!

Centrul Național de Mediu extinde rețeaua de grădini școlare. Instituțiile de învățământ din întreaga țară sunt îndemnate să se înscrie în concurs pentru înființarea grădinilor școlare. Proiectul are drept scop dezvoltarea antreprenoriatului agricol în mediul rural.

Interesul sporit față de acest proiect a generat necesitatea de a continua implementarea bunelor practici agricole și antreprenoriale în școli”, anunță Centrul Național de Mediu. Proiectul va favoriza dezvoltarea competențelor moderne de muncă, sprijinind tinerii să devină lideri/antreprenori și să promoveze noi oportunități profesionale. Concursul va oferi suport instituțiilor de învățământ din Republica Moldova în crearea și dezvoltarea propriei grădini școlare.

În cadrul concursului vor fi selectate 2-3 instituții de învățământ cărora li se va acorda asistență financiară sub formă de bunuri, servicii, instruire și consiliere individuală în procesul de creare și dezvoltare a afacerii, precum și oportunități de schimb de experiență.

Instituții eligibile de participare:

• Instituții de învățământ secundar general, ciclul I și II din Republica Moldova, interesate să inițieze o grădină școlară cu scopul de a dezvolta antreprenoriatul agricol în mediul rural;
• Instituții de învățământ din localități rurale;
• Instituții de învățământ care au participat direct sau indirect la activitățile proiectului „Grădina Școlară” – vizite de studiu, workshopuri, seminare, schimb de experiență.

Pentru a se înscrie în concurs, reprezentanții instituțiilor școlare trebuie să completeze formularul de aplicare. Mai multe detalii despre dosarul de aplicare pot fi găsite aici.

Ținând cont de planul de dezvoltare elaborat, participanții la proiect vor primi un set de echipament de bază, unelte agricole, material săditor, semințe pentru dezvoltarea sau crearea unei grădini. Activitățile practice sunt însoțite de lecții teoretice. Bugetul total al apelului concursului este de 10 mii de euro pentru achiziționarea de echipamente, materiale, bunuri și servicii pentru crearea sau dezvoltarea grădinilor școlare. Toate achizițiile și investițiile vor fi făcute în perioada decembrie 2022- decembrie 2023.

Perioada totală a grantului este de 12 luni. Beneficiarii trebuie să dezvolte afacerea pentru o perioadă de minim trei ani.

Data limită de depunere a formularului este 25 noiembrie 2022, pe adresa de e-mail cnm.concurs@environment.md.

Proiectul „Grădina Școlară” a fost inițiat prin suportul Uniunii Europene, prin programul EU4Youth și co-finanțat de Crucea Verde Internațională. Acesta este implementat în perioada 2018-2022 de AO Centrul Național de Mediu din Moldova și de Crucea Verde Belarus, Crucea Verde Ucraina, Fundația John Paul II Italia.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu