fbpx

NASA îți dă voie să „adopți” planeta. Ecopresa.md a adoptat Oceanul Pacific de Nord

 NASA îți dă voie să „adopți” planeta. Ecopresa.md a adoptat Oceanul Pacific de Nord
Susține Ecopresa, distribuie!

Cu câteva zile înainte de Ziua Pământului, care se serbează pe 22 aprilie, NASA a lansat un site pe care oamenii pot „adopta” părţi ale planetei. Agenţia spaţială a împărţit Terra în 64.000 de zone care pot fi adoptate, iar utilizatorilor care îşi introduc numele pe site le este alocată una la întâmplare, transmite ziarulprofit.ro.

NASA le oferă celor care participă la acest proiect informaţii (calitatea aerului, vegetaşie, faună) despre „zona lor” pe site-ul Earth Observing System Data and Information System.

Ecopresa.md a testat acest proiect, iar partea planetei pe care a adoptat-o este din Oceanul Pacific de Nord.

nasa

Tot pentru a marca Ziua Pământului, NASA va face pe 26 aprilie, în parteneriat cu Amazon, primul livestream video la calitate 4K din spaţiu, în care va arăta cât de frumoasă este planeta noastră, dar şi problemele pe care le are.

Pentru a adopta o bucată din planetă (atenţie, fără niciun drept legal asupra acesteia; o spune chiar NASA) de Ziua Pământului, accesează: https://climate.nasa.gov/adopt-the-planet/#/

Pentru a afla mai multe informaţii despre zona adoptată mergeţi la: https://worldview.earthdata.nasa.gov

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

1 Comment

  • Salut ! Daca poti, si vrei, vino alaturi de noi pe data de 22 aprilie sa facem un lucrul bun si frumos În fiecare an, ziua de 22 aprilie este considerată “Ziua Pământului” şi este sărbătorită în majoritatea ţărilor lumii. În data de 22 aprilie 1970 a luat fiinţă mişcarea pentru protejarea mediului. De atunci, în fiecare an, această zi se marchează pentru a aduce în atenţia oamenilor necesitatea protejării mediului inconjurator, pentru a conştientiza populaţia privind necesitatea conservării resurselor naturale ale lumii şi pentru ca problematica ecologică să devină parte integrantă a educaţiei şi culturii. Protejând resursele naturale, protejăm în primul rând viaţa.
    “Ziua Pământului” este un eveniment-simbol si un omagiu adus planetei, în dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun, mai verde şi mai curat al planetei Pământ. Chiar si 1 ora daca poti veni, este minunat ! Totodata, avem ocazia sa ne cunoastem mai bine, sa schimbam idei, pareri, sa respiram aerul primaverii in natura Vino cu intreaga familie Daca nu poti, ajuta-ne cu invitatii catre prietenii din lista ta Asadar, prieteni dragi, dati sfoara in tara, invitati-va prietenii din lista, vecinii, colegii, Sau distribuiti evenimentul Multumesc ! https://www.facebook.com/events/232678230537887/?ref=1&action_history=%5B%7B%22surface%22%3A%22permalink%22%2C%22mechanism%22%3A%22surface%22%2C%22extra_data%22%3A%5B%5D%7D%5D

Comments are closed.